У Німеччині вироблено рекордну кількість "зеленої" електрики

2019 року 46 відсотків електроенергії в Німеччині виробили з відновлюваних джерел, а використання вугілля в енергетиці помітно зменшилося.
Торік у Німеччині було вироблено рекордну кількість "зеленої" електрики. Згідно з аналізом Інституту систем сонячної енергетики Товариства імені Фраунгофера, частка відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) в структурі виробництва електроенергії в ФРН склала в 2019 році 46 відсотків, а в деякі дні вона перевищувала 65 відсотків. Зменшення використання вугілля сприяло захисту клімату. У порівнянні з попереднім роком частка електроенергії, видобутої внаслідок спалювання бурого вугілля, знизилася на 22 відсотки, а кам'яного - на 33 відсотки.
Виробництво електроенергії в Німеччині 2019

Німецька екологічна організація Germanwatch загалом позитивно оцінює енергетичні показники Німеччини в 2019 році. "На перший погляд, це хороші новини", - заявив DW Ольдаґ Каспар (Oldag Caspar), експерт з міжнародної кліматичної політики в Germanwatch. Той факт, що така індустріально розвинена країна як Німеччина тепер майже половину електрики виробляє з ВДЕ, Каспар називає обнадійливим і додає, що це також позитивно позначиться на економіці країни.

Проте він упевнений, що для досягнення заявлених владою кліматичних цілей сонячна і вітрова енергетики Німеччини "могли і повинні були б розвиватися значно швидше". Одним з головних перешкод на шляху розвитку вітроенергетики Каспар вважає недопрацювання з боку німецького уряду.

джерело: https://www.dw.com/uk

    

Home