Гавайський острів, що живиться сонячною енергією.

Tesla спільно з компанією SolarCity завершила будівництво комплексу, який цілодобово зможе живити сонячною енергією гавайський острів Кауаї. Відкриття станції заплановано на 10 березня. Про це повідомляє Engadget.

Проект Kapaia, розроблений компанією — це комбінація сонячної ферми SolarMill 13MW і станції Tesla Powerpack потужністю 53 МВт·год. Комплекс займає поле, на якому колись вирощували цукровий очерет. Використання станції дозволить зберігати сонячну енергію днем і випускати її вночі, безперебійно живлячи весь острів.

Нова сонячна установка не зможе повністю знизити залежність від викопних видів палива — острів, як і раніше буде покладатися на дизельне паливо. Але за даними творців проекту, станція дозволить знизити загальний рівень використовуваного палива на 6 мільйонів літрів на рік. Повністю перейти на відновлювані джерела енергії планується до 2045 році.

Мер острова висловив надію на сталий розвиток регіону. Кауаї розташовуються в сотнях кілометрів від материка, тому тягнути електрику по проводах було проблемою.

Це перший великий проект Tesla, реалізований з SolarCity. Станція містить близько 55 тисяч сонячних елементів, розташованих на загальній площі понад 18 гектарів (площа острова становить 1456 квадратних кілометрів).

    

Home