Встановлена потужність світової сонячної енергетики досягла 500 ГВт

За оцінкою німецького Союзу сонячної промисловості (BSW-Solar), встановлена потужність фотоелектричних сонячних електростанцій на Землі досягла 500 ГВт.

   Раніше організація PV Market Alliance підрахувала, що встановлена потужність сонячної енергетики в світі досягла «майже» 500 ГВт. 

    BSW-Solar вважає, що в минулому році в світі було введено в дію приблизно 100 ГВт об’єктів сонячної генерації. «Стартувавши як космічна технологія, фотовольтаїка стала надзвичайно дешевою за кілька десятиліть і вже є найдешевшою формою виробництва електроенергії у багатьох регіонах і сегментах ринку», - зазначив глава Союзу. 

    У Німеччині сьогодні встановлено приблизно 46 ГВт сонячних електростанцій. ФРН була довгий час абсолютним лідером галузі, а сьогодні займає лише четверте місце в світі. У першу трійку входять Китай (174 ГВт), США (62 ГВт) і Японія (60 ГВт). Ввсього два роки тому галуззю була досягнута відмітка в 300 ГВт. 

    Всі експерти сходяться на тому, що в найближчі кілька років галузь буде рости темпами 100+ ГВт щорічно, швидше, ніж будь-яка інша технологія генерації.

 

    

Home