У Брюсселі побудували офісний центр з інтегрованими у фасади сонячними панелями

У столиці Бельгії побудували нову штаб-квартиру Управління навколишнього середовища з інтегрованими у фасади сонячними панелями. 


Розташована у Брюссельському столичному регіоні будівля повністю відповідає «пасивному» стандарту, якого дотримується країна у рамках європейської Директиви про енергетичні характеристики будівництва, передає Ukrbuild
Крім «сонячного» фасаду, у новій штаб-квартирі Управління навколишнього середовища використовується система геотермальних насосів, зведена до мінімуму механічна вентиляція, збирається дощова вода для системи технічного водопостачання. Будівля вже отримала «відмінну» оцінку за шкалою BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method – метод оцінки екологічної ефективності будівель, розроблений в 1990 році британською компанією BRE Global) і сертифікат «пасивної» споруди. 
Загальна площа енергоефективного об’єкту становить понад 19,5 тис. кв. м. На першому і другому поверхах розташувалася експозиція про кліматичні зміни в XXI столітті, мультимедійна бібліотека, конференц-зал і ресторан з органічним меню. Вище знаходяться офісні приміщення і лабораторії, а на останньому поверсі облаштували оглядовий майданчик, з якого відкривається вид на Брюссель. 
Приєднавшись до європейської Директиви про енергетичні характеристики будівництва, Бельгія поставила за мету досягти нульової емісії діоксиду вуглецю будівлями до 2020 року. 

НАТАЛЯ ЯКОВЛЄВА | 29.02.2016

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Сайт Президента УкраїниСайт Верховної Ради УкраїниУрядовий портал