Сонячні панелі, які працюють вночі

Нещодавно в кількох відомих міжнародних наукових журналах (ACS Nano, Nano Energy, Chemistry: A European Journal) з’явилася інформація про винахід китайських вчених. Вони стверджують, що розробили інноваційні сонячні батареї, які можуть генерувати електрику навіть вночі і за похмурої дощової погоди, передає ecotown.com.ua

«Для того щоб сонячні панелі могли виробляти енергію без сонячного світла в їх склад додали спеціальний люмінофор з тривалим післясвіченням. Коли світить сонце, коефіцієнт корисної дії таких панелей підвищується незначно, однак енергія не поглинутого фотоелементами сонячного світла зберігається всередині люмінофора і переробляється вночі», – каже професор Китайського університету океанології Тан Цюньвей, один з головних конструкторів інноваційної технології.

Збережена енергія виділяється одноколірним видимим випромінюванням, яке поглинає абсорбент і передає у вигляді електрики. У такий спосіб панелі виробляють електроенергію цілодобово за будь-яких погодних умов. За відсутності Сонця ефективність перетворення сонячної енергії в електрику на нових панелях становить понад 25%. В такому режимі вони можуть працювати кілька годин.

    

Home