Сонячні панелі, які імітують будь-яке покриття.

Менше одного відсотка американських домогосподарств забезпечують себе енергією за допомогою сонця. Деякі не можуть дозволити собі початкові інвестиції, в той час як інші не впевнені, що сонячна станція зможе давати достатньо енергії. Але є також велика частина населення, яка має достатньо грошей і хотіла б встановити сонячні панелі, але не робить цього з естетичних міркувань або боїться, що ринкова вартість їх будинку знизиться. Свіжий стартап прямо з кузень МIT і МВА пропонує рішення для цієї проблеми.

Компанія SistineSolar розробила сонячні панелі, які замість звичного всім синюватого відтінку можуть бути оформлені в будь-якому кольорі або малюнку, які забажає клієнт. Наприклад, ви можете покрити всю площу даху такими панелями, і вони будуть повністю співпадати по малюнку з покрівлею. Власники компаній можуть покривати свої офіси або кіоски сонячними панелями з зображеннями їх логотипів та реклами. Дивно, але втрати в ефективності в таких панелях мінімальні.

 

 

    Дизайн панелей SolarSkin не так вже сильно відрізняється від звичайної напівпрозорої реклами на банерах, яка іноді повністю покриває громадський транспорт. Перехожі можуть бачити цю рекламу зовні, але для пасажирів вона майже прозора. Технологія працює так, що матеріал відображає деяку кількість фотонів світла певним чином, одночасно пропускаючи частину їх всередину. У панелях Sistine цей ефект використовується по повній, так що мінімальна кількість світла має змогу відбитися, що дозволяє формувати малюнок, а заодно і дати найбільшій кількості фотонів потрапити на модуль. Це і зберігає ефективність на достатньому рівні. Якщо говорити про ціну, то клієнти можуть розраховувати на її збільшення на 10% в порівнянні зі звичайними панелями такої ж потужності.

    Sistine Solar, звичайно, не єдина компанія, що пропонує рішення естетичності сонячних панелей. У минулому році Тесла під загальні фанфари презентувала нову лінійку «сонячної черепиці». За заявами компанії, вони будуть коштувати дешевше, ніж установка сонячних панелей поверх даху. Це стане зрозуміло, коли вони надійдуть у продаж до кінця цього року.

    Продукт Sistine Solar дещо інший. У той час як панелі Tesla власне і є черепицею, ця компанія робить сонячні панелі, які виглядають як черепиця. Будь-який візерунок або малюнок можна нанести на зовнішнє покриття панелі, неважливо наскільки він складний.

 

    Перша система з SolarSkin була встановлена ​​в Норвелл, штат Массачусетс. Там 10-кіловатна станція мімікрує під кедровий візерунок. Sistine Solar на даний момент має близько 200 замовлень в Каліфорнії і Массачусетсі. Унікальні дизайни не так вже й популярні серед клієнтів. Замість цього люди часто вибирають один з дизайнів, які пропонує компанія. Вони включають в себе традиційні для США дахові візерунки, наприклад асфальтна або глиняна черепиця, шифер.

 

За матеріалами: 

    

Home