Google повністю перейшла на споживання суто відновлюваної енергії

Компанія Google стала найбільшим споживачем енергії, видобутої з відновлюваних джерел.

Google офіційно оголосила себе компанією, яка повністю перейшла на 100% відновлюваної енергії - сонячної та вітрової. Про це заявив Сем Аронс з департаменту енергетики та інфраструктури Google, повідомляється на сторінці у Twitter.

«Плюс 535 МВт збільшили загальний обсяг споживаної енергії Google до 3 ГВт - 2 х 98 МВт в Південній Дакоті, 200 МВт, в Айові та 138,6 МВт в Оклахомі. Це робить Google найбільшим корпоративним покупцем відновлюваної енергії на планеті і переводить його на 100% споживання лише відновлюваної енергії вже в 2017 році», - пише він.

За даними самої компанії, її дата-центри на 50% більш енергоефективні, ніж у середньому по ринку. Цей проект з переходу на більш екологічні джерела енергії має не лише соціальне значення, стверджують в Google. Він економічно обґрунтований, оскільки за останні шість років вартість сонячної і вітряної енергії впала на 80% і 60% відповідно.

Інші американські високотехнологічні компанії також роблять кроки для переходу на енергію з відновлюваних джерел. Зокрема, Facebook укладає угоди з виробниками вітряної енергії, а Microsoft планує отримувати половину необхідної енергії з вітряних, сонячних і гідроелектростанцій до 2018 року.

джерело: ЛІГА ІНЖЕНЕРІВ УКРАЇНИ

    

Home