Інфографіка енергоефективності країн за 2016 р.

Американська рада з енергозберігаючої економіки опублікувала звіт «2016 International Energy Efficiency Scorecard», в якому назвала країни, котрі краще всіх економлять електроенергію.

В звіті вивчені моделі енергозбереження та продуктивності 23-х країн, які найбільше споживають електроенергії (75% від загальних об'ємів споживання електроенергії в світі) та розставленні по порядку.

Перше місце займає Німеччина, друге – Італия та Японія, трете – Франція. інші країни розмістилися в такій послідовності: Великобританія, Китай, Іспанія, Південна Корея и США, Канада, Нідерланди, Польща, Тайвань, Індія, Туреччина, Австралія, Росія, Індонезія, Мексика, Тайланд, ПАР, Бразилія, Саудівска Аравія.

Німеччина, з її енергетичним планом – Energiewende – зберігає свою домінуючу позицію з  2014 року та до 2050 року планує повністю зупинити викиди вуглекислого газу в навколишнє середовище.

В порівнянні з даними 2014 року, рейтинг країн дещо змінився. Таким чином, Японія піднялась з 6 до 2 місця, США – з 13 до 8, в той же час як Австралія опустилася з 10 до 16 позиції. Італія зуміла втримати свою другу позицію з 2014 року.

aceee.org

    

Home